منتدى عصافير الجنة

مرحبا بك عزيزتي………

كم أتمنى أن تتسع صفحات منتدياتنا لقلمك
وما يحمله من عبير مشاعرك ومواضيعك
وآرائك الشخصية
التي سنشاركك الطرح والإبداع فيها
مع خالص دعواي لك بقضاء وقت ممتع ومفيد
منتدى عصافير الجنة

مرحبا بك عزيزتي………

كم أتمنى أن تتسع صفحات منتدياتنا لقلمك
وما يحمله من عبير مشاعرك ومواضيعك
وآرائك الشخصية
التي سنشاركك الطرح والإبداع فيها
مع خالص دعواي لك بقضاء وقت ممتع ومفيد
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


فديـتك يـآ زائر هَـلآ بيڪً  
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقه عمل الكيكة الاسفنجية

اذهب الى الأسفل 
5 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
قطر الندى
صـاح ــبـة الــســمـو
صـاح ــبـة الــســمـو
قطر الندى


عدد المساهمات : 193
تاريخ التسجيل : 20/01/2011
العمر : 27
الموقع : فى مصر

طريقه عمل الكيكة الاسفنجية Empty
مُساهمةموضوع: طريقه عمل الكيكة الاسفنجية   طريقه عمل الكيكة الاسفنجية Icon_minitimeالأحد يوليو 03, 2011 10:24 pm

طريقه عمل الكيكة الاسفنجية Get11200870fyl25y

بدايه الكيكه الاسفنجيه لا يدخل فى مقاديرها لا زيت ولا زبد ولا لبن ولا عصير
انا استغربت لما لقيت البعض بيضيف لبن او عصير
الكيكه الاسفنجيه مختلفه عن الكيك العادى



2-جميع المقادير المستخدمه بيض او طحين لازم لازم تكون بدرجه حراره الغرفه
يعنى انا دائما بحفظ الدقيق فى التلاجه
ولكن قبل ما اعمل الكيكه الاسفنجيه بنص ساعه بخرج البيض والدقيق واوعى تنسى
المعلومه دى لانها مهمه جدا حتلاقى قطرات ماء تجمعت على البيض بعد النص
ساعه كده تقدرى تستخدمى البيض



3-لو عاوزه الكيك بنكهه البرتقال ضيفى
برش برتقاله على البيض بدل الفانيليا وليس عصير البرتقال ولو عاوزه بطعم
الفراوله ضيفى روح الفراوله ولكن روح الفواكهه تضاف بعد اضافه الطحين لكن
برش البرتقال بيكون مع البيض كبديل للفانيليا



4-الدقيق والنشا والبيكنج باودر اللى
حكتبلكم مقاديرهم تحطوهم مع بعض وضرورى جدا جدا تنخلوا الخليط مرتين يعنى
حطى البيكنج باودر والنشا على الدقيق وانخليهم سوا ومهم اوى مرتين



5-مهم اوى ان المقادير تكفى صينيه لان لو الخليط اكبر من نص الصينيه يبقى الكيكه حترتفع وتهبط من النص وحتبقى معجنه

6- مهم اوى الفرن يتسخن اثناء تحضيرك
للكيك ودرجه الحراره لازم تكون متوسطه لانها لو عاليه او منخفضه حتبقى
مشكله والكيكه تبوظ اهم حاجه اظبطى الفرن على درجه 180 واغلقى الفرن لحد ما
تنتهى من عمل الخليط

اخواتى معلش انا طولت عليكم بس لازم لازم احكى معاكم بالظبط كل فتفوته لعمل الكيكواخيرا اللى بيخلى الكيكه مكتومه حاجتين
مالهومش تالت الاولى انك مضربتيش البيض المده المحدده ليه وهى ربع ساعه
يكون المضرب شغال بدون انقطاع على اعلى سرعه والثانيه انك مضفتيش الدقيق
معلقه معلقه ممكن تكونى ضفتيه مره واحده او كميه كبيره كل مره وده بيخلى
الكيكه طالعه زى الخبز مكتومه



الان المقادير المظبوطه
طبعا احنا خرجنا البيض والطحين قبل العمل
بنص ساعه واول ما نبدا نشتغل نسخن الفرن ونجيب الصينيه ندهنها سمنه وبعدين
نحط فيها دقيق اكيد انتوا فاهمين العمليه دى

المقادير دى انا معرفش حتناسبك ولا لا بس
عموما وانتى بتصبى الخليط فى الصينيه بتاعتك وطبعا انا معرفش مقاسها يبقى
عموما اى خليط لازم يوصل لمنتصف الصينيه لو لقيتى لسه عندك خليط ممكن تحطيه
فى صينيه تانيه اهم حاجه للكيك سواء عادى او اسفنجى ان الخليط ميزدش عن
نصف الصينيه لانه حيرتفع

المقاديرالكوب المستخدم للدقيق لازم يكون هو هو اللى حتقيسى بيه السكر والنشا
6 بيضات بدرجه حراره الغرفه
كوب الاربع دقيق
كوب الا ربع سكر ناعم مهم يكون حبيباته ناعمه
ربع كوب نشا
ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر
ملعقه كبيره ممسوحه فانيليا
ربع كوب كاكاو غير محلى
لو عوزاها بيضاء مش بالكاكاو يبقى بدل كوب الا ربع دقيق يبقى كوب واحد فقط وبرده نفس المقادير


سخنى الفرن وبعدين حطى البيض وعليه
الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا لمده
دقيقتين وبعدين متفصليش الكهربا عن المضرب وهو شغال بعد الدقيقتين ضيفى
السكر مره واحده واحسبى حوالى ربع ساعه على اعلى سرعه فى البدايه حتلاقى
المزيج عباره عن رغاوى لكن بعد كده حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمها بقى تلت
اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا عاوزين الهوا اللى
جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد الربع ساعه شيلى المضرب
خالص ومتستخدميهوش تانى فى ناس بتحط الدقيق وتشغل على اقل سرعه وده خطأ
كبير جدا جدا الطريقه دى حتخلى الهوا اللى نفخ البيض يخرج تانى ومش حتبقى
هشه ابدا

باستخدام معلقه خشبيه ضيفى ملعقه دقيق
واحده وقلبى ببطء جدا جدا جدا جدا جدا فى اتجاه واحد اوعى تغيرى الاتجاه او
تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه
الاخرى وبرده قلبى تقلبتين بشويش وببطء شديد لازم يفضل الخليط مرتفع لحد ما
تخلص ممكن هنا تضيفى روح الفاكهه لو عوزاها بالفراوله او الاناناس بعد ما
تخلصى صبى الخليط بشويش وايضا بمنتى البطء فى الصينيه ودخليها الفرن
واياك اياك اياك اياك تفتحى عليها قبل 40
دقيقه بعد اربعين دقيقه اختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار و اوعى
تخرجيها من الفرن خليها جواه لانها لو خرجت وهى سخنه حتتعرض لهواء بارد
حتبوظ سبيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها
ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه انا كتباها حتلاقى احلى كيكه
اسفنجيه عملتيها وكل ما تنجح معاكى افتكرينى

[size=16]وتانى يوم اعمليها بالكريمه وزينيها
ولو مستعجله وعوزاها فى نفس اليوم حطيها فى التلاجه 3 ساعات مثلا بس اوعى
تحطيها فى التلاجه بعد ما تطلع من الفرن مباشره يارب اكون افادتكم

ملحوظه بخصوص الدريم ويب(الكريم شانتيه )

التورته
تحتاج ربع كيلو للتغليف والتزيين او بما يعادل 6 اظرف هناك نوعان نوع
بودره يأتى على هيئه علبه كل علبه فيها ظرف او ظرفان والنوع التانى على شكل
كريمه الطبخ بالنسبه للباودر لمن تستخدم باودر بالكيلو مثلا يبقى كل كوب
كريمه باودر معها فنجان الا ربع لبن مثلج ونخفق ولو عاوزاها بالشيكولاته
ضيفى كاكاو وزودى اللبن بسيط اما فى حاله الأظرف الجاهزه نصيحه منى لا
تتبعى التعليمات المكتوبه على ظهر الظرف لان الكريمه حتبقى سائله نصيحتى لك
هى لكل ظرفان باودر ضعى فنجان الا ربع فقط لبن مثلج وملعقه كبيره ممتلئه
من النشا (الكورن فلاور )وحتحصلى على احلى كريمه متماسكه وضعيها فى التلاجه
فتره حوالى نص ساعه قبل البدء بالتغليف والتزيين اما كريمه الطبخ المخصصه
ايضا للحلويات اتبعى نفس ماهو مكتوب عالعلبه بالظبط لا تقلقى

الان ما قراتموه هو اساسيات عمل الكيكه الاسفنجيه ولكن
ولكن
ولكن
انا
شخصيا احب اضافه الزيت او الزبده لعمل اى كيكه ودى راجعه للذوق الشخصى
وغالبا تورتاتى تتنوع مابين كيك اسفنجى وكيك عادى ونا شايفه ان الكيك
العادى مناسب كمرحله اولى تقدرى تتعلمى الاول ازاى تعملى تورته وبعدها
تنتقلى للكيكه الاسفنجيه ومقادير الكيك العادى لمن تريد هى كوب ونصف دقيق
منخول مضاف له ملعقه ونصف صغيره بيكنج باودر _ كوب الا ربع سكر عادى _ نصف
كوب زيت او زبد _نصف كوب زبادى _3 بيضات حجم كبير او اربعه صغير_فانيليا لو
اردتى عملها بالشيكولاته انقصى ثلث كوب دقيق وضعى بدلا منه كاكاو باودر
غير محلى والان مع طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور كتطبيق لما ذكرته
سابقا

هنا الطحين والكاكاو والنشا والبيكنج باودر

طريقه عمل الكيكة الاسفنجية EbL80n01182331

نقوم بنخلهم كما ذكر سابقا

طريقه عمل الكيكة الاسفنجية 6yM8vn01182331

ونتركهم جانبا نقوم بضرب البيض والفانيلا حوالى دقيقتان وبعدها قومى بأضافه السكر


طريقه عمل الكيكة الاسفنجية W2gZRI01182332

نقوم بالخفق لمده ربع ساعه على اعلى سرعه الى ان يتحول الخليط للشكل الكريمى ويكون أضعاف حجم البيض

طريقه عمل الكيكة الاسفنجية HOxo8Z01182332

بعد ذلك نقوم باضافه الطحين المنخول ومعه البيكنج باودر والكاكاو ملعقه ملعقه ونقلب كما ذكرت فوق


طريقه عمل الكيكة الاسفنجية QWwoL701182333
والان الخليط اصبح جاهز ونصبه فى الصينيه

طريقه عمل الكيكة الاسفنجية Kq91nK01182334

ونتبع طريقه الخبز والتى شرحتها سابقا وهاهى شكل الكيكه بسم الله ماشاء الله دى بالشيكولاته
طريقه عمل الكيكة الاسفنجية Jo8ud501170159


وواحده أخرى بيضاء بالفانيليا

طريقه عمل الكيكة الاسفنجية 7zjwog01170158
هذا هو اساس عملها ننتقل الان الى المراحل الأخرى الا وهى الحشو والتزيين الان سيكون معنا كيكه فكيف نقطعها؟؟؟؟؟؟؟؟
انا افضل تقطيعها بالخيط بدلا من السكين طبعا بعد مابردت تماماونقطعها هكذا نلف الخيط حول الكيكه ونوسطه جيدا ويكون هكذا


طريقه عمل الكيكة الاسفنجية V6P3qh01182303


ثم نقوم بوضع الخيط على شكل حرف xهكذا


طريقه عمل الكيكة الاسفنجية 9xLZmJ01182304
ونمسك الطرف الايمن بيدنا اليسرى وطرف الخيط الايسر بيدنا اليمنى يعنى العكس ونشد الخيط ونفضل ماسكينه بقبضه ايدنا ونشد

طريقه عمل الكيكة الاسفنجية DFoLCZ01182304
سنجدها بتقطع ومظبوطه ان شاء الله مائه بالمائه وهنا الحشو انا استخدمت كما فى الصورهدريم ويب باودر وفواكهه وشيكولاته مبشوره
منقوووول للافادة

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://asaferelgana.roo7.biz
الزهرة المصرية

الزهرة المصرية


عدد المساهمات : 54
تاريخ التسجيل : 13/03/2011
الموقع : فى مصر

طريقه عمل الكيكة الاسفنجية Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكة الاسفنجية   طريقه عمل الكيكة الاسفنجية Icon_minitimeالأربعاء يوليو 06, 2011 3:29 pm

شكرا اليك

تسلمى يا قمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
لحن الحياة

لحن الحياة


عدد المساهمات : 125
تاريخ التسجيل : 03/03/2011
العمر : 28

طريقه عمل الكيكة الاسفنجية Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكة الاسفنجية   طريقه عمل الكيكة الاسفنجية Icon_minitimeالأربعاء يوليو 13, 2011 7:20 am

تسلمى حبيبتى موضوع رائع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
قطر الندى
صـاح ــبـة الــســمـو
صـاح ــبـة الــســمـو
قطر الندى


عدد المساهمات : 193
تاريخ التسجيل : 20/01/2011
العمر : 27
الموقع : فى مصر

طريقه عمل الكيكة الاسفنجية Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكة الاسفنجية   طريقه عمل الكيكة الاسفنجية Icon_minitimeالأربعاء يوليو 13, 2011 2:44 pm

شكرا لمروركم يا قمامير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://asaferelgana.roo7.biz
عاشقــهـ الجنهـ >dima

عاشقــهـ الجنهـ >dima


عدد المساهمات : 78
تاريخ التسجيل : 29/11/2011

طريقه عمل الكيكة الاسفنجية Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكة الاسفنجية   طريقه عمل الكيكة الاسفنجية Icon_minitimeالأربعاء نوفمبر 30, 2011 6:23 pm

واااااااااااااااااااااااااااااااااو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
MeRoO

MeRoO


عدد المساهمات : 69
تاريخ التسجيل : 23/05/2012
العمر : 26
الموقع : في قلب دمدوم وطيوف

طريقه عمل الكيكة الاسفنجية Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكة الاسفنجية   طريقه عمل الكيكة الاسفنجية Icon_minitimeالسبت مايو 26, 2012 3:46 pm

روووووووووووووعه

مشششششكورة يا قمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل الكيكة الاسفنجية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: آلساح ـہَ آلـξـآمـہَ »♬ :: مَـائدتـڪً »❤-
انتقل الى: